Wysokiej klasy sprzęt gastronomiczny to niezbędny element w każdej restauracji i profesjonalnej kuchni. Wspomaga gotowanie, a także sprawia, że potrawy zachowują pełnię swojego smaku. Z myślą o profesjonalistach powstały piece konwekcyjno-parowe. Wykorzystują specjalne systemy cyrkulacji gorącego powietrza i pary wodnej, aby umożliwić przeprowadzenie wielu procesów w kuchni i przygotować wszystkie najpopularniejsze potrawy. Poznaj możliwości, które dają piece renomowanych producentów i wybierz najlepsze modele do swojej gastronomii.
Piece konwekcyjno-parowe Venix oferują wiele trybów gotowania
Podstawową zaletą pieców konwekcyjno-parowych jest zróżnicowanie dostępnych trybów przyrządzania potraw. Dzięki odpowiedniej konstrukcji pozwalają na gotowanie, duszenie na parze, odgrzewanie oraz pieczenie. W efekcie zakup pieca konwekcyjno-parowego to inwestycja, którą można zastąpić wiele innych urządzeń kuchennych i zoptymalizować procesy przyrządzania potraw. Można cieszyć się szerokimi możliwościami w zakresie przyrządzania smacznych dań dla gości restauracji lub hoteli.
W zaawansowanych modelach pieców konwekcyjno-parowych na kucharzy czekają także możliwości regulacji temperatury i wilgotności powietrza wewnątrz. Pozwala to idealnie dostosować parametry do wymogów konkretnych potraw. W efekcie możliwe jest utrzymanie optymalnych warunków, które wpłyną na poprawę smaku i aromatu przygotowywanych dań.
Nowoczesny piec konwekcyjny pozwala na oszczędność czasu i energii
Nowoczesne piece konwekcyjno-parowe Venix gwarantują szybkie nagrzewanie komory i doskonałe zarządzanie ciepłem. Dzięki temu piec chwilę po uruchomieniu jest gotowy do pracy z poszczególnymi daniami. W efekcie kucharze mogą efektywniej przygotowywać zdrowe potrawy, czy piec ciasta. Szybkie nagrzewanie wpływa również na oszczędność energii. Wysoka efektywność energetyczna sprawia, że korzystanie z pieca konwekcyjno-parowego to sposób na obniżenie rachunków i tym samym zwiększenie rentowności prowadzonej restauracji.
Wybieraj piece od renomowanych producentów
Na rynku nie brakuje szerokiego wyboru sprzętu gastronomicznego, który powstał z myślą o profesjonalistach. Piece konwekcyjno parowe Venix wyróżniają się jednak doskonałymi parametrami i szeregiem funkcjonalności. Doskonałe wykorzystanie energii, wiele trybów zarządzania temperaturą i wilgotnością, a nawet mechanizm otwierania wewnętrznej szyby w celu łatwego umycia urządzenia, to tylko niektóre z dostępnych rozwiązań. Producent skupia się na wielu modelach pieców z chłodzeniem grawitacyjnym, które pozwalają na przygotowanie delikatnych potraw o pełnym smaku i aromacie.